Blogi

Tervetuloa blogiimme - lue ajankohtaisia ajatuksia, kokemuksia ja mielipiteitä CAD-suunnittelun kuumimmista aiheista. 

Nouseeko suomalaisuus nyt arvoonsa ohjelmistosektorilla(kin)?

5.6.2020 - Jyrki Metsola
Koronakriisin aikana suomalaisuus, siis meille suomalaisille kotimaisuus on noussut keskeiseksi tekijäksi. Taustalla on sekä huolto- että toimitusvarmuusasioita, mutta myös ennen kaikkea aito huoli suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuudesta, toisin sanoen miten saamme jälleen ”talouden rattaat pyörimään”.

Uusi normaali CAD-suunnittelussa?

7.5.2020 - Jyrki Metsola
Tätä kirjoittaessani on kulunut vajaa päivä siitä, kun Suomen hallitus ilmoitti koronarajoitusten asteittaisesta purkamisesta. Useissa yhteyksissä tulevaisuudesta on käytetty nimitystä ”uusi normaali”. Yleisen käsityksen mukaan emme ole siis palaamassa entiseen, vaikka koronakriisi olisikin jossakin vaiheessa totaalisesti ohi.

Tiedon rooli tietomallintavassa rakennussähkösuunnittelussa

30.1.2020 - Jyrki Metsola
Tietomallintava rakennussähkösuunnittelu (BIM) voidaan jakaa kolmeen osaan: mallintaminen, dokumenttien tuottaminen ja suunnittelutiedon hallinta. Olemmeko panostaneet Suomessa tarpeeksi suunnittelutiedon hyödyntämiseen ja mitä etuja panostus toisi?
Jukka Rantala ja Jyrki Metsola CADMATIC

Kahden huippuosaajan parhaat palat yhdistyvät!

10.12.2019 - Jukka Rantala
CADMATICin tuoteportfolio kattaa nyt laajasti suunnittelun ja tiedonhallinnan eri osa-alueet. Rakentamisen segmentillä voimme nyt tarjota kattavan integroidun paketin sisältäen arkkitehti-, rakenne-, LVI- ja sähkösuunnittelun lisäksi myös tiedonhallinnan ratkaisut.
Onnenpotku

Onnenpotku ja mitä siitä seurasi

24.9.2019 - Piia Talsi
Kaavoihin ja rutiineihin ei kannata juuttua, vaikka ne ovatkin turvallisia. Olen kuullut tutkimuksesta, jonka mukaan "onnea" ei tavallaan ole olemassa, mutta sellaiset ihmiset ovat "onnekkaita", jotka pitävän mielen avoimena, ovat valmiita tarttumaan uusiin mahdollisuuksiin ja tilaisuuksiin.