Blogi

Tervetuloa CADS-blogiin - lue ajankohtaisia ajatuksia, kokemuksia ja mielipiteitä CAD-suunnittelun kuumimmista aiheista. 

myCADS, reilua eikö totta?

19.4.2017 - Timo Riisiö
Perinteinen ylläpitosopimuksemme muuttuu myCADS-palvelusopimukseksi. Palvelu kasvaa sisällöltään merkittävästi, mutta pysyy edelleen reiluna eli CADSin periaatteiden mukaisesti vapaaehtoisena. Meidän maailmassamme asiakas päättää ilman pakkoa.
Jyrki Metsola

Suomalaisuus ja CAD

14.12.2016 - Jyrki Metsola
Suomen 100-vuotisjuhla on kohta alkamassa. Miten suomalaisuus näkyy ja tuntuu CAD-maailmassa.
Jyrki Metsola

Yhteensopivuus on monien tekijöiden summa

2.11.2016 - Jyrki Metsola
Mitä yhteensopivampia suunnittelussa olemme, sitä paremmin meillä kaikilla menee. Jyrki Metsola avaa blogissaan yhteensopivuuden moninaista maailmaa.

Uusia tapoja tuottaa suunnitelmia

8.6.2016 - Tommi Piispa
Aina on mukava saada joku projekti kunnialla päätökseen. Joskus se vaatii ympäripyöreitä päiviä, jotta pysytään aikataulussa. Joskus aikataulun vain on joustettava, vaikka se kuinka mahdottomalta tuntuisikin tai siihen liittyisi jopa sanktioita. Lopussa kiitos kuitenkin seisoo...

Prosessien ja CADin kehittämistä käsi kädessä

12.4.2016 - Jyrki Metsola
Vuoden ensimmäisessä Plaani-lehdessä Matti Urjo Granlundilta pohti muuttuvan rakentamisen vaikutusta sähkösuunnittelijan työhön. Sähkösuunnittelijan työmäärä on kasvanut, esim. hankintapaketteihin liittyvien dokumenttien laadinnan..

Paraneeko vaihtamalla?

21.2.2016 - Jari Pynnönen
Ohjelmistoalan käyttöoikeus- ja sopimuskuvioita moititaan monesti perusteettomasti. Kustannuksien lisäksi olisi hyvä tutustua myös siihen, mitä vastinetta rahalle saa...