Arjen sanelema totuus?

29.10.2018 - Timo Riisiö
CADS blogi

Kokemus karttuu työvuosien myötä meillä jokaisella ja osa tuosta kokemuksesta saa monesti vaivihkaa jopa totuuden muodon. Kokemuksesta saattaa tulla, jos ei nyt ihan raamatullista totuutta, niin ainakin arjen sanelemaa totuutta. Näin tehdään, kun näin on aina ennenkin tehty.

Iso osa myös meidän asiantuntijatyömme haasteista tulee juuri tästä, arjen saneleman totuuden haastamisesta. Tänään, ei huomenna, ei ensi vuonna, eikä tulevaisuudessakaan, koska tulevaisuus itsessään ei ratkaise mitään. Työt on tehtävä tänään, mutta itse kehittämisen oltava sinne tulevaisuuteen asti ulottuvaa.

Eteenpäin esimerkkien kautta:

”Odottelen tässä sitä tietomallin yleistymistä rakennus- ja rakennesuunnittelussa ja odotellessa väkerrän tällä perusCADilla”.

Anteeksi kymiläinen kärsimättömyyteni, mutta mitä ihmettä sinä odotat? Tietomallipohjainen suunnittelu on jo täällä! Jos yleistymisellä tarkoitat, että se tulee kaikissa kohteissa pakolliseksi, niin meinaatko ihan oikeasti sitten joskus pärjätä niille, jotka jo eilen ovat aloittaneet aiheen opiskelun? Jos mallintaminen itsessään askarruttaa sinua CAD-käyttäjänä, niin tietomalliin pääsee myös CAD-pohjaisella järjestelmällä, itse asiassa melkein huomaamattaan. Jos taas ajattelet että sinua tehokkaampaa perus-CADin käyttäjää ei ole, niin onneksi olkoon, mutta kurkkaa kuitenkin mitä muut tällä hetkellä tekevät: Tietomallipohjainen suunnittelu, Linkedin

”Kyllä harmittaa projektin luovuttamista edeltävä yönä muutella kuviin asiakkaan myöhässä ilmoittamia tunnuksia, ilman yötyökorvausta tietysti”

Niin, paha mieli minullekin tulee sinun puolestasi, yötöitähän ei välttämättä tarvitsisi olla ollenkaan.

Puhutaan sitten projekteista talotekniseen sähköön tai sähköautomaatioon liittyen. Yhteistä niille alkaa olla valtavat tietomäärät joiden hallinta ja muokkaus voi olla joko tietokantoihin perustuvaa tai vaihtoehtoisesti paniikinomaista ja virhealtista puolimanuaalista työtä. Jos käytät CADS Electricin Pro-versiota, onhan tietokantatoiminnallisuuden hyödyntäminen jo arkea sinulle? Jos ei ole, niin lähde liikkeelle näistä myCADS-palvelusopimuseduista: Projektimainen rakennussähkösuunnittelu (Pro) -koulutus ja/tai Teollisuussähkösuunnittelun jatkokurssi (Pro). Toni ja Tommi tarjoilevat näissä toteutuksissa sinulle ns. ”syöttöjä lapaan” oman toimintasi tehostamiseen.

Jos taas käytät jotakin muuta suunnittelutyökalua, niin ota yhteyttä alueesi aluemyyntipäällikköön: www.cads.fi/yritys/myynti. Meitä on täällä CADSillä melkoinen asiantuntijajoukko tuottamassa lisäarvoa asiakkaittemme liiketoimintaan, myös sinun liiketoimintaasi ensin vaikka demon merkeissä.

Arjen saneleman totuuden ei siis välttämättä tarvitse olla se lopullinen totuus, muuttuuhan toimintaympäristökin ympärillämme koko ajan. Me tarjoamme apuamme muutoksen ja samalla myös kiireen hallintaan. Kannattaa kysäistä itseltään olisiko halua luopua vaikka niistä yötöistä.

Tarjoa itsellesi uuden osaamisen myötä tulevia onnistumisen elämyksiä, onnistuminen voi olla lähempänä kuin uskotkaan.

CADS and release! Mitä sinä tekisit jos aikaa olisi enemmän?

Palvelujohtajan ajatushautomosta

Timo R.
Kymdata Oy