CADS Electric 18.0.2 -revisio

19.9.2018
CADS Electric kaapelien tilantarve

Uusimmassa 5.9. julkaistussa CADS Electric 18.0.2 -revisiossa on tehty paljon käytettävyyttä parantavia uudistuksia.

Kaapelien tilantarve ja läpiviennin koko

Kaapelien tilantarpeen arviointiin on tehty kaksi asiakaslähtöistä parannusta. Nyt parannetussa toiminnossa voi poimia ryhmien ja keskusten lisäksi myös kuvaan piirrettyjä yksittäisiä kaapeleita. Ryhmien ja keskusten poimimisella on aiemminkin saatu selville tietylle alueelle menevien kaapelien määrä, esim. kaapelihyllyjen mitoittamista varten. Nyt toimintoon voidaan lisätä kuvasta poimimalla yksittäisiä, laitteiden välisiä kaapeleita. Näin saadaan selville tarkemmin esimerkiksi jonkin läpiviennin läpi kulkeva kaapelimäärä.

Toinen lisäys toimintoon on mahdollisuus arvioida valittujen kaapelien viemää tilaa läpiviennissä. Tällä toiminnolla voidaankin vertailla eri reikäkokojen ja määrien vaikutusta siihen, miten kaapelit läpiviennistä mahtuvat läpi.

Kun tähän vielä yhdistetään CADS 18 -versiossa uudistettu reikämerkintä, ottaa läpivientien hallinta CADS Electric -tuotteessa suuren harppauksen eteenpäin.

CADS Electric_Läpivienti

Jonotulostukset yhdeksi PDF-tiedostoksi

Electricin kaaviokuvien jonotulostustoimintoihin on lisätty usean kuvan yhdistäminen yhdeksi PDF-tiedostoksi. Tämä on kätevä tapa tehdä kuvasarjasta pdf-tiedosto, jossa toimii myös viittaukset kuvien välillä.

Tuotetietojen nopea valinta suoraan Laite-gridissä

Useiden asiakkaiden suunnalta on pitkään toivottu helppoa ja nopeaa tapaa liittää tuotetietoja laitteille nimikkeen perusteella. 18.0.2-revision myötä tähän pyyntöön on nyt vastattu ja tuotetietojen lisäämiseen on tarjolla uusi vaihtoehto. Tämä toimii erityisesti silloin, kun käyttäjä tietää tuotteen nimikkeen tai sähkönumeron. Toki muillakin tiedoilla tuotetietoa voidaan hakea.

Toiminto löytyy DB-työkalun Laitteet-välilehdeltä. Ensin valitaan laitteet joille tieto halutaan lisätä, jolloin kontekstivalikosta löytyy tämä uusi toiminto. Toiminto listaa maksimissaan 50 hakuun soveltuvaa tuotetietoa alasvetovalikkoon, josta varsinainen valinta tehdään. Tuotetieto voidaan lisätä valituille laitteille Lisää-napilla, kun taas Korvaa-nappi poistaa aikaisemmat tuotetiedot ja lisää nyt haetun.

CADS Electric_DB-laitteet

Useita pienempiä käytettävyysparannuksia

DB-työkaluun on tehty useampia pienempiä käytettävyysparannuksia kuten:

  • Ryhmittelymahdollisuus lisätty kaikkiin tauluihin
  • Sarakejärjestelyä helpotettu vain valittujen sarakkeiden näytöllä
  • Projektihakemisto on paremmin näkyvissä DB-työkalun ikkunoissa

Keskuslayout-sovellukseen on tehty useampia pienempiä käytettävyysparannuksia kuten:

  • Keskuksen/kotelon väreille lisätty asetukset käyttöliittymään
  • Keskuksen/kotelon tietoja voi nyt tallentaa omaan kirjastoon
  • Sijainnin laitteet voi nyt kerralla sijoittaa kuvaan ja siirtää paikalleen