CADS Hepac -revisio 18.0.4 julkaistu

15.11.2018
CADS Hepac revisio

 

CADS Hepacin revisio 18.0.4 uusine ominaisuuksineen ja parannuksineen julkaistiin marraskuun alussa. Olemme kuunnelleet toiveitanne ja kehitysehdotuksianne niin palautekanavassa kuin CADS-tuessakin. Niinpä marraskuun revisiossa parannettiin tai uudistettiin mm. Viiteteksti-toimintoa, Kanavamuokkauksia ja Päätelaitteiden virtausnuolia.

cads hepac_viiteteksti

Viiteteksti-toimintoon lisättiin tason määritys sekä helpotuksia tekstin käsittelyyn

Viimeksi lisätty teksti jää muistiin ja teksti on suoraan valittuna, jolloin uutta tekstiä pääsee suoraan syöttämään.

 

 

 

   
cads hepac_nousun piirto

Nousun piirrolle oma toiminto

Koska vanhassa kanavan piirrossa oli erilliset toiminnot nousujen piirrolle, on sitä kaivattu jonkin verran uudistetussa kanavan piirrossakin.

Marraskuussa julkaistussa revisiossa tämä toive on otettu huomioon ja Kanavamuokkauksista löytyy uusi Nousun piirto -toiminto. Toiminto ei ole pelkästään vain tuotu mukaan vanhasta kanavan piirrosta, vaan mukana on uusia asioita. Eli kun tällä toiminnolla lisää nousut kuviin, voit lisätä ne samalla kertaa kaikkiin tarvittaviin kerroksiin.

Yhdistä toiseen/Kanavien yhdistys -toimintoon lisäyksiä

Kanavamuokkauksien Kanavien yhdistys -toimintoa, samoin kuin hiiren oikean painikkeen valikon (kun jokin kanavaosa valittuna) Yhdistä toiseen -toimintoa, on parannettu siten, että esim. kanavan ala/yläpuolisen päätelaitteen yhdistys onnistuu nyt myös niillä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kaikkein nopeimmin päätelaitteen saa liitettyä kanavan ala-/yläpuolelle siten, että piirtää ensin kanavan ja sitten Päätelaitteen lisäys -toiminnolla liittää päätelaitteen suoraan kanavaan.

 

Päätelaitteiden virtausnuolet

Päätelaitteiden virtausnuolien muokattavuuteen on lisätty myös etäisyyden muokkaus. Eli virtausnuolen kahvasta (keltainen laatikko, kun päätelaite valittuna) voidaan siis siirtää virtausnuolta päätelaitteen kohdistuspisteen ympäri ja Ctrl-painike pohjassa samasta kahvasta saadaan siirrettyä nuolen etäisyyttä päätelaitteen kohdistuspisteestä.

 

cads hepac_virtausnuolien muokkaus

Kanavaviite ja viiteteksti -toimintojen tekstikoko

Jo edellisessä revisiossa (18.0.3) lisättiin kuvan aloituksessa kuvaan valmiiksi useita eri mitoitustyylejä, jolloin Kanavaviite- ja Viiteteksti -toimintojen tekstikoon vaihto on entistä helpompaa.