CADS Hepacista CADMATIC HVAC:iksi

4.5.2020

Nyt on muutama kuukausi takana työskentelyä uudennimisen ohjelmiston kanssa. Hepac varmasti pysyy vielä pitkään puheissa, mutta pikkuhiljaa HVAC nimenä löytää paikkansa. Seuraavaan revisioon on vielä hetki aikaa, joten nyt on hyvä aika muistutella jo olemassa olevista toiminnoista.
 

Logot ja otsikkotaulut

Muistattehan, että oman logon ja otsikkotaulujen hallintaan on oma toimintonsa (Aloitustoiminnot > Otsikkotaulut > Nimiön/logon sijoitus ja hallinta).
 
Logit ja otsikkotaulut CADMATIC HVAC:issa

Jaettu ikkuna

Piirtäessä niin kanavia kuin putkia kannattaa käyttää näytön jakoa, jolloin voidaan helposti varmistua, että suunnitelmien korkomaailma toteutuu oikein.
 
Jaettu ikkuna HVAC:issa

Suodatukset

18-version uusien elementtien kuten kanavien ja kanavaviitteiden muokkaus perustuu siihen, että ensin valitaan osat, joita halutaan muokata, ja sitten tehdään muutokset Muokkaus-ikkunassa. Kun toimitaan näin päin, korostuu erilaisten valintojen tekemisen tärkeys. Tässä muistutuksena pari esimerkkiä.

Aina kun valitset kuvasta elementtejä aukeaa HVAC-muokkaus -ikkuna, josta voidaan erilaisilla oletusvalinnoilla suodattaa valintaa:

CADMATIC HVAC-muokkausikkuna

Eli esimerkiksi kun halutaan muokata valittuja kanavia, vaikka lukita kanavia tai lisätä eristyksiä, kannattaa valita kanavaosat. Kun taas halutaan muokata tekstejä, voidaan erikseen valita Kanavaviite -toiminnolla lisätyt viittaustekstit tai Viiteteksti -toiminnolla lisätyt normaalit tekstit.

Lisäksi aina voidaan suodattaa vielä tarkemmin Suodata… -valinnalla:

Suodata-valinta CADMATIC HVAC-ohjelmistossa

Suodatus voidaan tehdä mm. kanavalajin tai verkoston mukaan, esimerkiksi kun halutaan eristää kaikki tulokanavat.