Kutsumme käyttäjät mukaan kehittämään CADS Hepacia!

17.10.2018
Kanavanpiirto_CADS Hepac

CADS Hepac 18 julkaistiin kesällä, ja lomien jälkeen on ollut varsinainen tulikaste, kun suunnittelijat ovat ottaneet uuden version toden teolla käyttöön. Mutta samalla kun odotamme lisää palautetta uudesta versiosta, CADSin kehitys jatkuu – kaiken aikaa. Nyt olemme päättäneet ottaa käyttäjät mukaan kehitystyöhön.

Uusi CADS Hepac on ehtinyt jo saada suunnittelijoilta kiitosta. Erityisesti 18-version visuaalisuus ja IV-ominaisuudet keräävät kehuja. Mitä se tarkoittaa käytännössä? ”Kanavat näyttävät kanavilta ja päätelaitteet päätelaitteilta”, kuvailee LVI-asiantuntija Heidi Sotarauta. ”Ja muutosten tekeminen on helpottunut. Kun siirrät kanavaa, koko muu verkosto seuraa, eli systeemi pysyy kasassa.” Sotaraudalla on itsellään kahdeksan vuoden kokemus LVI-suunnittelusta, joten hän osaa seurata tuotekehitystä suunnittelijan silmin. ”Tiedän, mitkä ominaisuudet helpottavat päivittäistä työntekoa”, hän kertoo.

CADS-asiantuntija Vesa Moilanen muistuttaa, että tuotekehityksessä täytyy aina kuitenkin pitää varansa. ”Meillä voi olla ohjelmassa sellaisia upeita ominaisuuksia, joita käyttäjät arvostavat yli kaiken. Ja jos niitä mennään sorkkimaan pelkän uudistusinnon takia, voidaankin ottaa askel huonompaan suuntaan”, Moilanen pohtii. ”Tämän vuoksi haluamme kysyä käyttäjiltä – suunnittelun ammattilaisilta – mitä he toivoisivat meidän seuraavaksi tekevän.”

Myös Heidi Sotarauta toivoo kuulevansa ideoita CADS Hepacin tuotekehityksen tueksi. ”Aina on varaa parantaa. Olemme jo aloittaneet putkipuolen kehittämisen, ja nyt olisi hyvä kuulla, mihin suuntaan käyttäjät haluaisivat meidän sitä vievän”, Sotarauta sanoo.

Tuotekehitys hepac

Taustaa - mitä Heidi ja Vesa ajattelevat CADS Hepacista?

Nopeinta on aloittaminen

Jokainen suunnittelua tehnyt tietää, että uuden työn aloittaminen saattaa venyä eri syistä. ”Etenkin, jos siihen liittyy aikaa vieviä rutiineja”, sanoo Heidi Sotarauta. ”Siksi CADSissa on erityisesti panostettu juuri aloituksen helppouteen. Suunnitelmaan ei tarvitse tuoda erikseen tuotteita tai tiettyä layoutia, vaan uuden projektin aloitustoiminto tekee kaiken valmiiksi. Otsikkotaulut, logot ja raamit – kaikki. Ja kun suunnittelu etenee, ohjelma nimeää pdf-tiedostot automaattisesti rakennusvalvonnan vaatimalla tavalla.” Sotarauta kertoo, että kaikki sellaiset toiminnot, jotka toistuvat projektin aikana usein, on pyritty automatisoimaan. ”Näin itse suunnittelulle jää enemmän aikaa.”

Heidi Sotarauta, Kymdata Oy

Myös sähkömies voi ymmärtää putkia

Vesa Moilanen on taustaltaan sähkömies, mutta tarve ymmärtää LVI-suunnittelua houkutti hänet putkipuolen amk-opintoihin. ”Olen opiskellut työn ohessa Mikkelin ammattikorkeakoulussa talotekniikan suunnittelua. Se on tuonut paljon syvyyttä omaan osaamiseeni”, Moilanen sanoo. ”Olen esimerkiksi ymmärtänyt, että jossain suunnitteluohjelmassa voi olla näyttäviä ominaisuuksia 3D-kuvien pyörittelyyn, mutta varsinainen 3D-suunnittelu on kankeaa. Eihän se näin saisi olla.”

Vesa Moilanen, Kymdata Oy