Näin käytät tehokkaammin CADS Hepacia

23.8.2019
Näin käytät tehokkaammin CADS Hepacia

Näin lomakauden jälkeen on hyvä palauttaa mieliin joitakin CADS Hepacissa alkuvuonna julkaistuista uusista ominaisuuksista. Kokosimme tähän käyttökelpoisiksi todettuja, arjen käyttöä helpottavia vinkkejä työsi helpottamiseksi.


1. Päätelaitteiden lisääminen

Kuvassa jo olevien, samanlaisten päätelaitteiden (ja muidenkin iv-osien) lisääminen kuvaan on todella helppoa ja nopeaa. Valitse vain kuvasta osa, jonka haluat lisätä uudelleen. Klikkaa hiiren oikeaa painiketta ja valitse listasta Lisää tämä laite uudelleen -vaihtoehto ja sijoita laite kuvaan.

Päätelaitteen lisäys CADS Hepacissa

2. Kuvan aloitus

CADS Hepacin 18.0.5-revisiossa julkaistiin alkuvuonna nopea ja helppo tapa aloittaa projektin uudet kuvat. Kun avaat ensin pohjana käytettävän arkkitehtikuvan (vaikka projektin kansion alikansiosta ARK), saat kätevästi esitäytettyä aloitustoiminnon hakemisto- ja viitekuva-tiedostopolut yhdellä painikkeella.

Kuvan aloitus CADS Hepacissa

3. Kanavaviitteet

Kanavaviite-tekstien koon muokkaamisesta on jonkin verran tullut kyselyitä CADS Tuotetukeen. Tässä pari perusvinkkiä, joiden avulla muokkaat kätevästi tekstien kokoja. 

 • Kanavaviite-tekstien koko määräytyy aina käytetyn mitoitustyylin mukaan. Esim. kun valitset kuvasta tekstin, näet Hepac-muokkaus -ikkunasta, mitä mitoitustyyliä valittu teksti käyttää.

    Kanaviite CADS Hepacissa

 • Voit vaihtaa mitoitustyylin toiseksi, yhdelle tai useammalle tekstille yhtä aikaa. Tai voit muokava mitoitustyylejä Työkalut > Mitoitustyyli… -toiminnolla

   Mitoitustyylit CADS Hepacissa

 • Jos kuvassa olevat tekstit ovat täysin väärän kokoisia, esim. hyvin pieniä, on todennäköisesti kyse siitä, että kuvan mittakaava ja mitoitustyylin Pääte-välilehden Mittakerroin eivät vastaa toisiaan. Näiden arvojen tulisi aina olla samat.
   
   Mitoituksen ulkoasu CADS Hepacissa