Päivän työ supistui kahteen minuuttiin

10.8.2018

 

”Tuottavuuden kasvu on ollut kova”, tiivistää Insinööritoimisto PKP Oy:n toimitusjohtaja Petri Kulmala tärkeimmän hyödyn CADS Housen käyttöönotossa. ”On vaikea nostaa yhtä yksittäistä ominaisuutta ylitse muiden, kun ohjelma on täynnä pieniä asioita, jotka helpottavat työntekoa. ”

Tamperelainen PKP tekee rakenne- ja elementtisuunnittelua kaikenlaisiin kohteisiin, ja Kulmalan mukaan projekteja olisi tarjolla enemmän kuin ehdittäisiin tekemään. ”Asuinkerrostaloja tehdään nyt hurjaa tahtia, ja suunnittelijoilla on kiire. CADS Housessa on kaikki tarpeellinen automatisoitu, kuten esimerkiksi pinta-alojen laskenta ja elementtien luettelointi. Kerrostalossa on satoja elementtejä, joiden luettelointi käsityönä kestää kokonaisen työpäivän. CADS Housella luettelo syntyy kahdessa minuutissa”, kertoo Kulmala. ”Suunnittelijat voivat keskittyä olennaiseen, ja laatu paranee.”

PKP otti CADS Housen käyttöön kaksi vuotta sitten, ja sen jälkeen ohjelmalla on suunniteltu kymmenen kerrostalon rakenteet. ”Siitä on pelkkää hyvää sanottavaa. Ohjelman käyttöönotto sujui yllättävän helposti. Netissä oli peruskurssi, mutta käytännössä vain avasimme ja aloimme kokeilla, mitä sillä pystyy tekemään”, Petri Kulmala kertoo. ”Olen erittäin tyytyväinen.”