Sähköiset terveiset Göteborgista

21.5.2019
Elfack 2019 CADS Team

Toukokuun alussa järjestetty Pohjoismaiden suurin sähköalan tapahtuma Elfack täyttää jo 50 vuotta. Göteborgin messuilla kävi tänä vuonna yli 23 000 vierasta, jotka edustivat kattavasti sähkö- ja energia-alan ammattilaisia sekä Ruotsista että lähialueilta.

Ruotsalaiset sähkösuunnittelumarkkinat ovat pitkälti keskittyneet yhden tuotteen ympärille, joten esittelyssä ollut uusi suunnittelutyökalu herätti messuilla ymmärrettävän paljon kiinnostusta. CADS Electric on käytössä jo useissa ruotsalaisyrityksissä, joilla on toimipisteitä Suomessa, mutta koko sähkösektorilla sen tunnettuus ei vielä ole kovin korkea. Nyt messuvieraat saivat omin silmin nähdä, mihin suomalainen insinööri- ja ohjelmisto-osaaminen pystyy.

”When you try CADS, you buy CADS”, tiivisti maajohtaja David Ringius vaikutelmansa osastovieraiden reaktioista.

CADSin vahvuutena nähtiin sen helppo käyttöönotto, joustavat 2D- ja 3D-suunnitteluominaisuudet sekä asiakasystävällinen hinnoittelumalli, joka oli jotain aivan toista mihin ruotsalaiset suunnitteluammattilaiset ovat tottuneet.

”Olemme lähettäneet messujen jälkeen useita kymmeniä kokeiluversioita monen kokoisiin yrityksiin, suuriin ja pieniin”, Ringius sanoo.

Kymdata Oy:n myyntijohtaja Jari Pynnönen pitää Elfackia erinomaisena messutapahtumana, johon kannattaa osallistua jatkossakin.

”Ruotsissa messukulttuuri on säilynyt jotenkin elävämpänä kuin Suomessa. Messuille tullaan oikeasti tutustumaan uusiin tuotteisiin ja jopa tekemään ostopäätöksiä. On hienoa olla viemässä messujen avulla Suomesta korkeaa osaamista markkinoille, joilla sellaista tarvitaan,” toteaa Pynnönen.

”Lisäksi Elfack on aidosti kansainvälinen tapahtuma. Herätimme kiinnostusta muun muassa virolaisissa, venäläisissä – ja jopa suomalaisissa yrityksissä.”
 


Elfack – sähkö- ja energia-alan messut järjestetään kahden vuoden välein Göteborgissa. Seuraavan kerran messut ovat vuonna 2021.