Uusia ominaisuuksia CADS Hepacissa

12.6.2019
Uusia ominaisuuksia CADS Hepacissa

Ennen lomakauden alkua CADS Hepacista julkaistiin uusi 18.0.8.-revisio Revisiossa on mukana ihan uusia sekä uudistettuja toiminnallisuuksia.

 

Hepac-muokkaus

Hepac-muokkaus -ikkuna aukeaa uudessa revisiossa aina kun sovelluksessa valitsee osia. Enää ei siis tarvitse valita pelkästään sovellusobjekteja. Tämä helpottaa huomattavasti erilaisia muokkaustilanteita.

Hepac-muokkaus

 

Kanavien yhdistys

Kanavien yhdistys -toimintoa on laajennettu toimimaan myös erilaisissa nousujen yhdistyksissä. Nyt kaksi vierekkäistä nousua on helppo yhdistää valituilla käyrillä. Samoin nousujen liittäminen viereisiin vaakalinjoihin onnistuu nyt helposti Kanavien yhdistys -toiminnolla. Aiheesta löytyy myös opasvideo myCADSistä (artikkelin viimeinen video):

Kanavien yhdistys CADS Hepacissa

 

Kylmäsillat lämpöhäviölaskentaan

Tilatoimintojen lämpöhäviölaskentaan on käyttäjien toiveesta lisätty kylmäsiltojen huomioiminen. Konduktanssit voidaan määrittää mm. Suomen rakentamismääräyskokoelman Energiatehokkuus -oppaan taulukon mukaan. Kylmäsiltojen pituudet lasketaan automaattisesti tiloista.

Kylmäsillat CADS Hepacissa

 

Tulostukseen mittakaavan ja paperikokojen valintaan lisävaihtoehtoja

Hepacin tulostuksessa on jatkossa mahdollista valita myös vapaa mittakaava, eli tarvittaessa tulostus onnistuu myös ei niin yleisillä mittakaavoilla. Lisäksi Hepac-raamit -toimintoon on lisätty paperikokoja, eli nyt raamit voi määrittää suoraan esim. tulostimen paperikokojen mukaisesti.

Tulostus