Yhdessä rakennettu menestys, case A-Insinöörit

10.10.2017

A-Insinöörit Suunnittelu Oy ja Kymdata Oy aloittivat tiiviin yhteistyön syksyllä 2016. Yhteistyön tärkein tavoite on ottaa laajemmin rakennesuunnittelijoiden käyttöön CADS House Pro -suunnitteluohjelmisto ja kehittää yhdessä ohjelmistoa johtavaksi suunnittelutyökaluksi.

"CADSin tapa tehdä tietomallinnusta piirustuksista tietomalleihin – metodilla on täysin uniikki ja se on tuonut aivan uuden lähestymistavan rakennesuunnitteluun. CADSin suurimpia vahvuuksia ovat kilpailukykyisten kokonaiskustannusten lisäksi se, että se mahdollistaa kustannustehokkaan suunnittelun ja sillä saadaan tuotua ne suunnittelun osa-alueet tietomallinnuksen piiriin, joihin ei ole järkevää käyttää mallinnuspohjaista BIM-ohjelmistoa", toteaa yksikönjohtaja Jari Kivelä A-Insinöörit Suunnittelu Oy:sta.

A-Insinöörit on rakennuttamisen, rakennesuunnittelun, infrasuunnittelun sekä kallio- ja ympäristösuunnittelun suunnannäyttäjä ja uusien yhteistyömallien luoja. Toiminnan perustana ovat asiakkaiden tarpeet ja jokaisen hankkeen tavoitteena on asiakkaan paras asiakaskokemus.

"A-Insinöörejä ja Kymdataa yhdistää suomalaisuus ja yhteinen arvomaailma. A-Insinöörien tärkein arvo on ”Yhdessä ja paremmin” ja Kymdatan tavoite on tehostaa suomalaista suunnittelua, yhdessä suomalaisten suunnitteluammattilaisten kanssa. Lisäksi molemmat panostavat opiskelijoihin ja oppilaitosyhteistyöhön", Kivelä jatkaa.

CADS-osaamisella huipputyöpaikkaan

Tanja Lepikkö, A-InsinööritA-Insinöörit Suunnittelu Oy:n Porin toimistossa CADSin käytön kehittämisestä vastaa rakennesuunnittelija Tanja Lepikkö. Näin Tanja kertoo, miten päätyi työskentelemään CADSin parissa unelmiensa työpaikassa.

"Aloitin rakennusinsinööriopintoni vuonna 2013 Satakunnan ammattikorkeakoulussa. Samana vuonna aloitin mukana RIA:n opiskelijatoiminnassa. Seuraavana vuonna sain ensikosketukseni A-Insinööreihin koulullani järjestetyillä yritystreffeillä. Muistan ajatelleeni jo tuolloin, että tuonne minä haluan töihin. A-Insinöörit oli silmissäni innovatiivinen ja alansa paras.

Samoihin aikoihin lähdin mukaan RIA:n järjestämään opiskelijaseminaariin Ylläkselle, jossa ihastuin Kymdatan esittelemään CADS House -ohjelmistoon. CADSissä minua kiinnostivat eniten toiminnot, joilla rakennesuunnittelua oli automatisoitu. Se oli jotain aivan uutta ja innostavaa. Hankin kotiin palattuani CADSin ilmaisen opiskelijalisenssin ja aloin itsenäisesti tutustua ohjelmaan, sillä sitä ei opetettu koulussamme. Ohjelmasta tuli äkkiä suosikkini, ja teinkin koko loppuopiskeluni ajan sillä kaikki mahdolliset harjoitustyöt ja vähän enemmän.

Toisena opiskeluvuotenani yritystreffit järjestettiin jälleen koulullamme ja olin päättänyt mennä töihin A-Insinööreille. Herätin Porin yksikönjohtajan kiinnostuksen, kun kerroin hänelle osaavani käyttää CADSiä, erotuin massasta tällä taidollani ja pääsin haastatteluun ja sitä kautta samana kesänä harjoitteluun A-Insinöörit Suunnittelu Oy:lle Porin toimipisteelle.

Tuona kesänä sain olla mukana testaamassa CADSin soveltuvuutta A-Insinöörien tarpeisiin ja kehittää ohjelmaa sekä taitojani rakennesuunnittelijana. Palasin työhöni seuraavana kesänä vuonna 2016 ja aloitin myös opinnäytetyöni, jossa tutkin CADS House -ohjelman soveltuvuutta A-Insinöörit Suunnittelun tarpeisiin. Lisäksi tein yhteistyötä Kymdatan kanssa ohjelman kehityksessä. Valmistuttuani tammikuussa 2017 sain vakituisen paikan A-Insinöörit Suunnittelu Oy:sta ja minut nimitettiin CADSin pääkäyttäjäksi.

Se, että aloitin mukana yhdistystoiminnassa, johti siihen, että opin käyttämään CADSiä. Sen ansiosta, että osasin käyttää CADSiä pääsin töihin firmaan josta unelmoin ja pääsin tekemään työtä josta haaveilin ja vähän enemmän."