CADS House 18

CADS 18

 

 

Uudet työkalut betonielementtipilareille ja -palkeille

CADS House 18 -version kehityksessä on keskitytty elementtisuunnittelun ja projektin käsittelyn laajentamiseen. 17-versiossa keväällä 2017 kokonaan uudistetut Betoniseinäelementti-työkalut saavat jatkoa betonielementtipilareiden ja -palkkien työkaluista. 18-version myötä siis myös betonipilari ja -palkki -suunnitelmat IFC-malleineen syntyvät samaan tapaan kuin seinäelementitkin.
 

Projektin kerrosten hallintaan tiedostopohjainen vaihtoehto

Aiemmista versioista tutun kerrosrajaustekniikan lisäksi CADS House 18 -versio tarjoaa projektin kerrosten hallintaan vaihtoehtoisesti myös kerrostiedostoihin perustuvan tekniikan. Tässä mallissa kukin kerros esitetään omana kuvatiedostonaan. Tekniikka on hyödyllinen ainakin suuremmissa kohteissa. CADS Housen kerrostietoja hyödyntävät toiminnot, kuten julkisivujen ja 3D:n generoinnit, IFC-mallin tuottaminen sekä luetteloinnit, tukevat molempia kerrosten hallintatekniikoita.

Varsinaisten kerrostiedostojen lisäksi 18-versioon on lisätty mahdollisuus käyttää erillisiä lomaketiedostoja sellaisissa toiminnoissa, jotka tuottavat lomaketyyppisiä suunnitelmia, esimerkiksi betonielementit, puuelementit ja laattalomakkeet. Käytännössä lomakkeet siis saadaan, käyttäjän niin halutessa, erilliseen lomaketiedostoon, jotta varsinaisen suunnitelman (plaanin) koko ei kasva suurien lomakemäärien vuoksi. Tämä tekniikka on hyödynnettävissä sekä kerrosrajauksin, että kerrostiedostoin hallituissa projekteissa.
 

IFC-sertifiointi jatkuu

CADS Housen rakennepuolen IFC-sertifiointia on jatkettu ja se pyritään saamaan kokonaisuudessaan hyväksytyksi kevään 2018 aikana. Varsinaisten rakenneosien osalta sertifiointi on jo suoritettu hyväksytysti, mutta sertifiointi sisältää myös rajallisen määrän arkkitehtipuolen osia, joiden osalta sertifiointi on vielä kesken.
 

Entistä laajempi reikätoiminnallisuus

Reikien muokattavuutta on parannettu entisestään ja  automatiikkaa on kasvatettu esimerkiksi viitteiden osalta. Uusi reikäkiertotoiminto antaa talotekniikkasuunnittelijoille mahdollisuuden reikävarausten muutostietojen hallintaan Teklan tuottaman xsr-tiedoston pohjalta. Tutustu tarkemmin reikäkiertotoimintoon myCADSissä, my.cads.fi.
 

Betonipilari ja -palkki