CADS Hepacin uudet revisiot 18.0.4 ja 18.0.5 julkaistu

29.1.2019
cads hepac_revisiot


Marraskuussa 2018  ja tammikuun 2019 alussa julkaisimme uudet CADS Hepac -revisiot, joissa on mukana lisää uusia ominaisuuksia ja parannuksia. Olemme kuunnelleet toiveitanne ja kehitysehdotuksianne niin palautekanavassa kuin CADS-tuessakin.

cads hepac_viiteteksti

Viiteteksti-toimintoon lisättiin tason määritys sekä helpotuksia tekstin käsittelyyn

Viimeksi lisätty teksti jää muistiin ja teksti on suoraan valittuna, jolloin uutta tekstiä pääsee suoraan syöttämään.

 

 

 

   

Yhdistä toiseen/Kanavien yhdistys -toimintoon lisäyksiä (18.0.4)

Kanavamuokkauksien Kanavien yhdistys -toimintoa, samoin kuin hiiren oikean painikkeen valikon (kun jokin kanavaosa valittuna) Yhdistä toiseen -toimintoa, on parannettu siten, että esim. kanavan ala/yläpuolisen päätelaitteen yhdistys onnistuu nyt myös niillä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kaikkein nopeimmin päätelaitteen saa liitettyä kanavan ala-/yläpuolelle siten, että piirtää ensin kanavan ja sitten Päätelaitteen lisäys -toiminnolla liittää päätelaitteen suoraan kanavaan.

cads hepac_nousun piirto

Nousun piirrolle oma toiminto (18.0.4)

Koska vanhassa kanavan piirrossa oli erilliset toiminnot nousujen piirrolle, on sitä kaivattu jonkin verran uudistetussa kanavan piirrossakin.

Marraskuussa julkaistussa revisiossa tämä toive on otettu huomioon ja Kanavamuokkauksista löytyy uusi Nousun piirto -toiminto. Toiminto ei ole pelkästään vain tuotu mukaan vanhasta kanavan piirrosta, vaan mukana on uusia asioita. Eli kun tällä toiminnolla lisää nousut kuviin, voit lisätä ne samalla kertaa kaikkiin tarvittaviin kerroksiin.

   

Päätelaitteiden virtausnuolet (18.0.4)

Päätelaitteiden virtausnuolien muokattavuuteen on lisätty myös etäisyyden muokkaus. Eli virtausnuolen kahvasta (keltainen laatikko, kun päätelaite valittuna) voidaan siis siirtää virtausnuolta päätelaitteen kohdistuspisteen ympäri ja Ctrl-painike pohjassa samasta kahvasta saadaan siirrettyä nuolen etäisyyttä päätelaitteen kohdistuspisteestä.

 

cads hepac_virtausnuolien muokkaus

Kuvan aloitukseen helpotusta (18.0.5)

Uudistettu aloitustoiminto on saanut jonkin verran kritiikkiä tietojen syötön lisääntymisestä verrattuna vanhaan aloitustoimintoon. Kiitos näiden kommenttien lisäsimme tasokuvien luontiin mahdollisuuden käyttää automaattisesti avoinna olevan arkkitehtikuvan tietoja.

18.0.5 -revisiossa voi toimia kuten 17-versiossa, eli avata ensin arkkitehtikuvan, josta haluaa luoda LVI-kuvan. Tämän jälkeen voi klikata uudesta Aktiivinen hakemisto -painikkeesta, jolloin aloitustoiminnon Hakemisto ja viitekuva -tiedot täytetään automaattisesti aktiivisen kuvan tietojen mukaan. Toiminto huomaa myös sen, jos arkkitehtikuva on ARK-nimisessä alikansiossa, jolloin varsinainen kuva luodaan projektin pääkansioon.

Kuvan aloitus_cads hepac

Aloitustoimintoon on lisäksi lisätty tarkastus kuvan koosta. Eli jos viitekuvaksi lisättävä arkkitehtikuva on epäilyttävän pieni (ei ole piirretty 1:1 mittakaavalla), annetaan käyttäjälle mahdollisuus skaalata kuva oikeaan kokoon. 

Äänenvaimentimien, säätöpeltien ja palopeltien valinta ja sijoitus kuvaan (18.0.5)

Äänenvaimentimien, säätöpeltien ja palopeltien sijoitusta kuvaan uudistettiin siten, että enää ei ole pakko valita oikeaa kokoa osalle, vaan koko määräytyy aina liitettävän kanavan mukaan.

Kanavaviite ja viiteteksti -toimintojen tekstikoko

Jo edellisessä revisiossa (18.0.3) lisättiin kuvan aloituksessa kuvaan valmiiksi useita eri mitoitustyylejä, jolloin Kanavaviite- ja Viiteteksti -toimintojen tekstikoon vaihto on entistä helpompaa.