CADS-patchit tuovat joustavuutta ohjelmiston päivitykseen

10.6.2019
CADS versio, revisiot ja patchit

Patch-korjauspaketti on uusi tapa jakaa ohjelmistopäivityksiä CADS-käyttäjille. Versioita ja revisioita julkaistaan aina, kun jokin uusi ominaisuus valmistuu. Versioiden ja revisioiden julkaisuvälit voivat vaihdella paljonkin, kuten myös jakelun sisältämien uusien ominaisuuksien määräkin. Valitettavasti ohjelmista löytyy ajoittain myös virheitä. Jotta näihin toteutetut korjaukset saadaan mahdollisimman nopeasti käyttäjille, voidaan CADSiin nykyisin julkaista patch-korjauspaketteja.

Lyhyesti, patch on asennuspaketti, joka asennetaan olemassa olevaan versioon tai revisioon. Patch asentaa siis vain korjatut osat käytössä olevaan ohjelmaversioon/-revisioon. Se on tämän vuoksi aina turvallinen asentaa myös kesken meneillään olevan suunnitteluprojektin. Julkaistavat patch-korjauspaketit ovat pieniä ja asentuvat vain tiettyyn revisioon. Patch-korjauspaketin asennus itsessään on samanlaista kuin muidenkin asennuspakettien ja onnistuu esimerkiksi automaattipäivityksen kautta. Suurin ero patch-paketin ja revision asennuspaketin välillä on paketin koko. Kun revisiossa asentuu aina koko ohjelma, asentaa patch vain korjatut osat ohjelmaan.

Uusin revisio pitää aina sisällään myös kaikki siihen mennessä julkaistut korjaukset, joten revisiojulkaisun jälkeen aiemmille patch-paketeille ei ole enää tarvetta.
 

Lue myCADS-artikkelista tarkemmin, mitä ovat versio, revisio ja patch. (artikkelin lukeminen vaatii kirjautumisen myCADSiin)