BIM ja 3D

CADS Electricillä tuotat standardin mukaiset tietomallit sähkösuunnitelmistasi. Voit myös hyödyntää muiden suunnitteluosapuolien tietomalleja oman suunnittelusi pohjana tai yhdistelmämallin tarkistamisessa. Suunnittele 2D- tai  3D-näkymässä, miten vain itse haluat. Ohjelmisto huolehtii siitä, että tarvittavat tiedot syntyvät tietomalliin. CADS Electric on kansainvälisesti yksi BIMin edelläkävijöistä.
 

 

IFC 2x3 certification -logo

Sertifioitua BIM-tiedonsiirtoa (IFC)

CADS Electricillä tuotat tehokkaasti sertifioidun IFC-sähkömallin. Ohjelmisto sisältää IFC-muotoisten tietomallien tuonti- ja vientitoiminnot  (Import/Export). Export-toimintojen osalta CADS Electric on kansainvälisesti IFC-sertifioitu. 
 

Kaksisuuntaisten IFC-tiedonsiirto-ominaisuuksien ansiosta voit ladata CADS Electric -ohjelmistoon esimerkiksi eri toimialojen (arkkitehti, rakenne, LVI, sähkö) tietomalleja ja luoda näin ns. yhdistelmämalleja. Voit hyödyntää myös muiden suunnittelijoiden malleja oman suunnittelun pohjana ja hyötyä esimerkiksi reaaliaikaisesta törmäystarkastelusta tai innovatiivisesta korkojenhallinnasta.


 

BIM on yhteistyötä

CADSissä voit hyödyntää toisten suunnitteluosapuolien IFC-malleja, etkä suunnittele sokkona! CADS kertoo aina muiden suunnitteluosapuolien 3D-mallien korot, joten säästät aikaa kuvien turhalta mittaamiselta. Käytössäsi on monipuoliset, 3D-työskentelyä helpottavat korkojenhallinta- ja määritystoiminnot. 
 

  • Reaaliaikainen törmäystarkastelu johtoteiden piirrossa - Estä törmäykset jo etukäteen!
  • Markkinoiden nopein törmäystarkastelu suoraan CADS Electricissä, törmäysehdot ja toleranssit ovat käyttäjän määriteltävissä.
  • BCF import/export suunnitteluaikainen kommunikaatio/virheiden raportointityökalu muiden suunnitteluohjelmistojen kanssa
  • Tilojen tuonti arkkitehtimallista tai määritys CADS Electricissä. Hyödynnä tietomalleissa, raporteissa ja muissa ohjelmissa (esim. Solibri Model Checker, Navisworks, DIALux...)

  

Tuotemalliteknologia

Hallitse projektin laitteita ja näiden 3D- tai tilavarausmalleja, piirrosmerkkejä, tuotetietoja, korkoja, teknisiä tietoja yms. lisätietoja dynaamisen tuotemalliteknologian avulla.
 

Suunnitteluasi tehostaa valmiit tuotetietokannat ja -kirjastot. CADS Electricistä löytyy tuotetietoja yli 400 sähkölaitteiden valmistajilta ja tuotetietoja on satoja tuhansia. Järjestelmän mukana toimitetaan laitevalmistajien omia sekä sähkönumero.fi-tuotetietokantoja.

Käytä 3D-malleja CADSin tuotekirjastoista, symbolivalikoista tai lataa DWG/DXF/IFC 3D-malleja Internetistä. Voit myös tuoda massana tuote- tai teknisiä tietoja Excel-taulukoiden avulla ja DIALux-valaistuslaskentaohjelmasta. Voit reagoida helposti rakennuttajien vaatimuksiin ja määrittää tuotemalleille rajattomasti lisätietoja joko tuotemallipohjaisena tietona tai aluerajauksena. Tiedot siirtyvät myös BIM-malliin ja raportteihin.

  

CADS Electric ja BIM

BuildingSmart-logoVahvasti mukana tietomallisuunnittelun kehittämisessä.

Open BIM -logoCADS-ohjelmistojen kehittäjänä olemme vahvasti kehittämässä tietomallisuunnittelusta tehokasta ja avointa toimintamallia projekteihin. Olemme mukana kehitystoimintaa koordinoivan buildingSMART Finlandin toiminnassa, viemme eteenpäin 3D-tuotekirjastoasiaa sähköalan laitetoimittaja- ja järjestösektorilla sekä teemme yhteistyötä muiden ohjelmistotalojen kanssa. Esimerkkinä yhteistyöstämme on rakennesuunnittelun Tekla Structures -ohjelmisto, johon on mahdollista siirtää CADS Electricillä tehdyt reikävaraukset IFC-muodossa rakennesuunnittelijan kommentoitavaksi. CADS Electric vastaa YTV 2012 -vaatimuksiin. Kymdata kuuluu kansainväliseen Open BIM -ryhmään, jotka ovat sitoutuneet kehittämään BIM:iä avoimuuden periaatteella.
 Tutustu tarkemmin CADS Electric -videoihimme

Reaaliaikainen törmäystarkastelu

Törmäystarkastelu

Tuotemallit

Tilojen tuonti arkkitehtimallin BIM-mallista