CADSin kanssa kasvuun

Intso Sainio, Teutori

Joskus sanotaan, että suunnittelujärjestelmä kasvaa yrityksen mukana. Turkulaisen Insto Sainion tapauksessa voisi sanoa, että yritys on kasvanut CADSin mukana – tai ainakin CADS on ollut merkittävässä roolissa uuden liiketoiminnan luomisessa.

Kun sähkösuunnittelija Pasi Sainio perusti oman yrityksen vuonna 2005, hän tuskin arvasi, että kymmenen vuotta myöhemmin Insto Sainio työllistäisi 25 suunnittelijaa – joista kaiken lisäksi puolet olisi LVI-suunnittelijoita! Enemmänkin voisi olla, mutta Turun seudulla alkaa olla osaajista pulaa. Erityisesti LVI-suunnittelijat tuntuvat olevan kiven alla.  ”LVI-suunnittelu ei ehkä ole nuorten valmistuvien insinöörien mielestä seksikästä”, Sainio naurahtaa. ”Alan opiskelijat, nekin vähät, haluavat käyttöpuolelle. Olemme kyllä yrittäneet viestiä oppilaitoksille, että täällä riittäisi töitä.”

LVI-suunnittelu käynnistettiin Insto Sainiolla vasta kolme vuotta sitten, ja nyt CADS Hepac Pro -lisenssejä on jo 11 kappaletta, yksi enemmän kuin CADS Electric Prota. ”Olen itse tehnyt sähkösuunnittelua CADSilla vuodesta 2003 lähtien. Kun LVI-puoli käynnistettiin, oli oikeastaan vain yksi valinta työkaluksi”, Pasi Sainio sanoo. ”CADSin ehdoton vahvuus on suomalainen tukiverkosto. Kehitysideoita kuunnellaan herkällä korvalla.”

Insto Sainio on ollut vuoden 2016 alusta osa Sitowise-konsernia, joka on kasvanut vahvasti yritysostojen kautta. ”Kokonaispalvelumalli leviäminen ajaa yrityksiä isompiin yksiköihin. Tässä on sekä hyviä että huonoja puolia. Kohde ratkaisee parhaan projektimallin”, Sainio arvioi. ”Tietomallinnus, joka on yleistynyt muutenkin, on allianssimallissa usein paras valinta. Ja tässä käytettävä suunnittelutyökalu on ensiarvoisen tärkeä. CADSin kanssa olemme samalla viivalla esimerkiksi arkkitehtien vaatimusten suhteen. CADS toimii tässä suhteessa sananmukaisesti – mallikkaasti.”

 


Insto Sainio Oy on turkulainen talonrakennusalan konsultointi-, suunnittelu- ja rakennuttamispalveluja tarjoava yritys, joka palvelee asiakkaitaan kaikissa sähkö-, LVI-, automaatio- sekä palotekniseen suunnitteluun ja konsultointiin liittyvissä asioissa. Insto Sainio Oy on osa suomalaista Wise Groupin ja Siton muodostamaa Sitowise-konsernia. Sitowise työllistää 1200 huippuosaajaa ja tarjoaa asiakkailleen kaikki rakentamisen suunnittelu-, asiantuntija- ja digitaaliset palvelut saman katon alta. www.sitowise.com
 

Insto Sainio, Pasi Sainio
Pasi Sainio
Aluejohtaja
Sitowise