CADS DM

CADS DM

CADS DM antaa avaimet suurien dokumenttimassojen hallintaan, suoraan omalta työpöydältä. Sen kehityksessä on huomioitu erityisesti teknisten dokumenttien erityispiirteet, kuten piirustusnumeroinnit ja revisioinnit. CADS DM on kustannustehokas järjestelmä, joka soveltuu yhtä hyvin suunnittelutoimiston, teollisuuden kunnossapidon, valmistavan teollisuuden kuin kunnan/kaupungin teknisten dokumenttien hallintaan.

CADS DM:n perusajatuksena on helpottaa projekteihin liittyvien dokumenttien hallintaa. Ohjelmisto on projektikeskeinen: dokumentit kuuluvat projekteihin ja niitä käsitellään projektien kautta. Projektille syötetään asetuksiin tiedot, jonka jälkeen ne ovat automaattisesti siirrettävissä esim. kuvan otsikkotauluun. Vaikka CADS DM on projektilähtöinen, soveltuu se hyvin myös esim. teollisuuden kunnossapitoon. Projektit käsitetään silloin tehtaan eri osastoiksi.
 

CADS DM:n kiistattomat edut:

•  Kaikentyyppisten dokumenttien hallinta - helposti

CADS DM on avoin tiedostojen suhteen ja voit tallentaa sinne CAD-dokumenttien lisäksi myös esim. Word- ja Excel-dokumentteja.

•  Revisioiden hallinta

CADS DM:llä hallitset myös vanhoja dokumentteja eli revisioita. Revisiointiominaisuudet tallentavat automaattisesti revisioitavasta dokumentista tietojen lisäksi myös itse dokumenttitiedoston, jolloin vanhat dokumentit ovat selattavissa ja palautettavissa CADS DM:ään.

•  Käytä yksittäisessä työasemassa tai verkossa

CADS DM:ää voit käyttää joko yksittäisessä työasemassa tai verkossa. Verkkokäytössä sovelluksen tiedostojen lukitusominaisuus suojaa dokumentin estämällä sen yhtäaikaisen käytön. Kun dokumentti on käytössä, se lukkiutuu automaattisesti muilta käyttäjiltä.

•  Monipuoliset hakutoiminnot

Määritat hakukriteerit ja haussa tulostettavat tietokentät helppokäyttöisessä dialogissa. Lisäksi voit määritellä etukäteen haun läpäisseiden tietueiden listausjärjestyksen eli sorttauksen. Voit tehdä hakuja yhdestä, valituista tai kaikista projekteista.

•  Muokkaa dokumenttitaulukon rakenne tarpeidesi mukaisesti

Kustakin dokumentista tallennetaan CADS DM -ohjelmaan N kpl tietoja. Osa tietokentistä on sovelluksen toiminnan kannalta pakollisia, mutta niiden lisäksi on käyttäjän tietokenttiä. Tietokenttien perusteella suoritetaan haut CADS DM:stä. Ohjelmiston sujuvan käytön kannalta on tärkeätä, että dokumenttitaulukoiden rakenteet tietokenttineen on nimetty harkiten ennen sovelluksen käyttöönottoa.

•  Selaile dokumentteja sujuvasti

CAD-dokumenttien esikatselutoiminto nopeuttaa arkistoitujen CAD-kuvien selailua ja helpottaa oikean kuvan löytymistä.

•  Avaa dokumentit suoraan arkistosta

Voit avata niin CAD-kuvia kuin Windows-ohjelmien dokumenttejakin suoraan arkistosta. CADS DM avaa tiedoston automaattisesti oikeassa ohjelmassa esim. doc-tiedostot avautuvat Microsoft Wordissa.

•  Kätevä piirustusnumeroautomatiikka

CADS DM:ssä voit liittää automaattiset piirustusnumerot sekä uusiin että sen arkiston ulkopuolelta tuotaviin dokumentteihin . Piirustusnumeroinnin systematiikan eli numeron muotoutumisen voit määritellä itse asetuksissa. Piirustusnumero voi olla esim. projektinumeron ja juoksevan numeron yhdistelmä.

•  Tiedot siirtyvät CADS DM:n ja CADS-kuvan välillä

Dokumenttitiedot esim. kuvan otsikkotaulun tiedot siirtyvät automaattisesti CADS DM:n ja CADS-kuvan välillä, joten kertaalleen syötetty tieto on hyödynnettävissä useammin. Kuvassa olevien attribuuttikenttien ja dokumenttitietokannan kenttien väliset vastaavuudet asetetaan omalla toiminnollaan.

•  Muotoile raportit haluamaasi muotoon

CADS DM sisältää raporttieditorin, jolla teet kätevästi esim. piirustusluetteloita. Editorissa voit lisätä raporttiin grafiikkaa, esim. yrityksen logon, ja määrätä raporttiin sisällytettävien tietueiden merkkilajit ja asemoinnit.