Referenssit

Pitkäjänteinen työmme suomalaisen ohjelmistosuunnittelun hyväksi näkyy niin saavuttamissamme markkinaosuuksissa kuin suunnittelijoiden luottamuksena, tyytyväisyytenä sekä ennen kaikkea asiakkaidemme työn tuloksellisuutena. Tutustu referenssitarinoihimme. 

 

Tanja Lepikkö
”Kun siirryimme CADMATICiin, ylimääräinen välivaihe jää kokonaan pois. Pohjakuvaa hahmotellessa voi suunnitelmaan lisätä korkotiedot, ja raakamalli syntyy napin painalluksella. Jo 10 minuutissa saadaan alustava IFC-malli perustuksista kattoon saakka.” Lepikön mukaan hienointa on se, että malli syntyy ikään kuin suunnittelun sivutuotteena, ilman erillistä ponnistusta.
Tanja Lepikkö
Rakennesuunnittelija
A-Insinöörit Suunnittelu Oy
Lue lisää

Toimitusjohtaja Kari Tanskaa naurattaa, kun hän kertoo yrityksensä viime vuosien suurimman suunnittelukohteensa valmistumisesta. Insinööritoimisto KTS Oy on aikanaan aloittanut sähkösuunnittelusta, mutta viime vuonna yhtiö on laajentanut myös LVIA-suunnittelun puolelle ja kasvanut siinä samalla. Myös kohteet ovat kasvaneet, ja 11 000 neliön Kauppakeskus Merta Kalajoella oli jo melkoisen mittava hanke. ”Kyllähän siinä koneet joutuivat tiukoille, kun eri suunnitteluosapuolien mallit yhdistettiin”, Tanska kertoo. ”Mutta homma saatiin tehtyä.

Kari Tanska
Toimitusjohtaja
Insinööritoimisto KTS Oy
Lue lisää
Loimu Tampere, rakennesuunnittelu Insinööritoimisto Jorma Jääskeläinen Oy
”Suunnittelemme CADMATIC Buildingilla sokkelit, ulkoseinäelementit, massiivi- ja ontelolaatat – kaiken, mitä tarvitaan. Olen aiemmin käyttänyt ohjelmaa, jolla piirrettiin pelkkää viivaa, mikä aiheutti paljon ylimääräistä työtä ja käsinlaskentaa. CADMATIC Building on siihen verrattuna todella nopea, aina elementtien luomisesta lähtien."
Jarkko Heinonen
Projektipäällikkö
Insinööritoimisto Jorma Jääskeläinen Oy
Lue lisää
Hiilivirta Niittylä
"CADMATIC Buildingin parhaat ominaisuudet tulevat esille erityisesti perusparannuskohteissa. Se on nopea, joustava ja suomenkielinen."
Taavi Hiilivirta
Toimitusjohtaja, Ark-591, Fise AA
Arkkitehtisuunnittelu Hiilivirta
Lue lisää
HSSR:n talotekniikan suunnittelussa luotetaan CADMATICiin. Yrityksessä on ensin otettu käyttöön CADMATIC HVAC, josta työkaluvalikoima on luontevasti laajentunut CADMATIC Electricaliin. Molemmat on havaittu erittäin sopiviksi juuri korjausrakentamisen suunnitteluun.
Vesa Hento, LVI-suunnittelun osastopäällikkö
Markus Leino, sähkösuunnittelun osastopäällikkö
HSSR Oy
Lue lisää
Rakennuttajakaari
”Linjasaneerauksia, muun talotekniikan uusimista, peruskorjauksia”, Rakennuttajakaaren Sami Linnermo luettelee Rakennuttajakaaren projekteja.”CADMATIC on erinomainen työkalu tällaisiin kohteisiin. Pienet työt saa käyntiin todella nopeasti, kun projektin kuvia ei tarvitse aloittaa mitoittamisesta.”
Sami Linnermo
LVIA-suunnittelu, -valvonta ja -rakennuttaminen
Rakennuttajakaari Oy
Lue lisää
Viimsi lukio
Parhaan BIM-yhteistyöprojektin kilpailun vuonna 2018 voitti Viimsin uusi lukiorakennus, jonka pääsuunnittelija on Novarc Group AS. Tavoitteena oli suunnitella uusi 500 oppilaan lukiorakennus, joka olisi mahdollisimman suurelta osin ns. passiivitalo. Kolmikerroksinen rakennus on rakennettu pääasiassa puusta.
CADMATIC Electrical
Rakennussähkösuunnittelu
Novarc Group AS
Lue lisää
tobias linden borås
"Olemme korvanneet kaksi erillisohjelmaa CADMATIC Electricalin sisäänrakennetuilla toiminnoilla. Sen 3D-mallinnus ja tasojen käsittely toimivat niin hyvin, että muita ohjelmia ei tarvita.”
Tobias Lindén
Asiantuntija
BLK Borås Elkonsult AB
Lue lisää
Sinisalo_suunnittelu
Arto Sinisalo on tyytyväinen sähköiseen suunnitteluun, vaikka hän edelleenkin aloittaa suunnittelun käsin. ”Olen niin tottunut siihen. Mutta pakko myöntää, että kyllähän CADS House tekee esimerkiksi julkisivukuvat tavattoman vikkelästi”, sanoo Sinisalo.
Arto Sinisalo
Rakennusmestari
Rakennussuunnittelu Sira Oy
Lue lisää
t1_mall of tallinn
Ülemisten kaupunginosaan Tallinnassa avattiin uusi viihde- ja kauppakeskus T1 Mall of Tallinn. Viron suurimman (kokonaispinta-alaltaan 130 000 m2) BIM-mallinnetun kauppakeskuksen sähköjärjestelmät suunnitteli CADMATIC Electrical -käyttäjä Melior Projekt OÜ.
CADMATIC Electrical
Rakennussähkösuunnittelu
Melior Projekt OÜ
Lue lisää
Perustava oy
Perustavalla käytössä oleva CADMATIC Building on luottotyökalu, jolla suunnitellaan normikohteiden perustukset ja elementtikohteiden pilarit ja palkit. ”Erityisesti maavaraisten paikallavalusokkeleiden piirtämisessä Building on todella nopea”, arvioi suunnittelupäällikkö Joonas Koivumäki. ”Samoin paalutettujen kohteiden paalukartat ja luettelot syntyvät sillä helposti.”
Joonas Koivumäki
Suunnittelupäällikkö
Perustava Oy
Lue lisää
Elektrilevi
Puolitoista vuotta kestäneen CAD-ohjelmistoratkaisun valintaprosessin jälkeen, Viron suurin verkkoyhtiö Elektrilevi valitsi vuonna 2012 CADMATIC Draw -ohjelmiston ohjelmistoratkaisuksi sähködokumenttien laatimiseen. Nyt vuosia myöhemmin on hyvä katsoa taaksepäin ja pohtia, kuinka Draw:n käyttö on tehostanut Elektrilevin piirikaavioiden dokumentoinnin laatua.
Taavi Janno
Omaisuudenhoitosektorin johtaja
Elektrilevi OÜ
Lue lisää
Sewatek
IFC-mallien käyttö yleistyy sitä nopeammin, mitä enemmän tietoa IFC-malliin saadaan siirrettyä ja mitä paremmin suunnitteluprosessin eri ohjelmat ymmärtävät toisiaan. Läpivientitekniikoihin erikoistuneelle Sewatek Oy:lle IFC-mallien mahdollisimman tehokas hyödyntäminen on avainasemassa.
CADMATIC HVAC
IFC
Sewatek Oy
Lue lisää
Tallinnan oikeustalo
Tallinnan uusi oikeustalo valmistui kesällä 2018 vain kivenheiton päähän CADMATIC Oy:n Tallinnan toimipisteestä. Rakennusprojektin haasteellisuutta lisäsi se, että yhdessä valmiin rakennuksen kanssa tilaajalle oli luovutettava myös rakennuksen ylläpitoon tarkoitettu, ja Riigi Kinnisvara AS:n informaatioteknologiavaatimuksia vastaava BIM-malli.
CADMATIC Electrical
Rakennussähkösuunnittelu
ITK Inseneribüroo OÜ
Lue lisää
Elemental Skansten
Elemental Skansten Riiassa sijaitseva toimistorakennus valittiin Baltian parhaaksi BREAM-rakennukseksi, mikä on ensisijaisesti rakennuttajana toimineen Kapitel-konsernin asiantuntevan alustavan suunnittelun sekä aktiivisen suunnitteluprosessiin osallistumisen ansiota. BREEAM-vaatimusten lisäksi suunnittelussa noudatettiin myös Baltian suurimman rakennusliikkeen Merkon omia BIM-vaatimuksia.
CADMATIC Electrical
Rakennussähkösuunnittelu
Melior Projekt OÜ ja SIA "A.Ābeles inženieru birojs”
Lue lisää
Tommi Piispa Kymdata Oy
Kun Kokkolassa toimiva, automaatio- ja sähkösuunnitteluun erikoistunut Apex Automation törmäsi tilanteeseen, jossa tietomallin käyttöä ei voinut enää välttää, kutsuttiin CADMTICin Senior Application Specialist Tommi Piispa apuun. Käärittiin hihat ja ruvettiin töihin. Tietomallisuunnittelun käytännöt levittäytyivät koko organisaatioon. Yhteistyössä.
CADMATIC Electrical
Konsultointi
Apex Automation
Lue lisää
IV-kanavisto
”Olemme käyttäneet CADMATIC HVAC:ia LVI-suunnitteluun jo vuosikaudet. Kun CADMATIC HVAC 18 julkaistiin, otimme sen tietenkin mahdollisimman laajasti käyttöön. Uudet ilmanvaihtopuolen ominaisuudet saivat heti hyvää palautetta”, Sitowise Oy:n Lounais-SUomen LVIA-suunnittelusta vastaava suunnittelujohtaja Janne Mäki sanoo. ”CADMATIC HVAC:n ehdoton vahvuus työkaluna on sen nopeus. Se on helppo ottaa käyttöön, ja myös varsinainen työskentely CADMATICilla on sujuvaa.”
CADMATIC HVAC
LVI-suunnittelu
Sitowise Oy
Lue lisää
Noblessner
Tallinnan Kalamajassa vuonna 2019 valmistunut Noblessnerin Kotisatamaprojekti on mielenkiintoinen ja tutustumisen arvoinen projekti. Siinä ei luotu BIM-malleja ainoastaan törmäystarkasteluja varten, vaan myös tilaajan ja rakentajan tiedonhallintatarpeiden pohjalta.
CADMATIC Electrical
Rakennussähkösuunnittelu
Melior Projekt OÜ
Lue lisää
Telia Tallinn
Telian Tallinnan liikerakennuksen suunnittelu- ja rakennusprosessi sai Paras BIM-yhteistyöprojekti -erikoispalkinnon Vuoden rakennusprojekti -kilpailussa Virossa. Rakennuksen sähkösuunnitelman ja -mallin toteutti CADMATIC Electrical -ohjelmiston avulla sähkösuunnittelutoimisto Melior Projekt OÜ. Yhtiön omistaja Dmitri Gridinin mukaan projektin joka vaiheessa ominaista oli sana sujuvuus.
CADMATIC Electrical
Rakennussähkösuunnittelu
Melior Projekt OÜ
Lue lisää
Tallinnan vankila CADS Electric
Kun on tarkasti ja yksilöidysti suunniteltava suuria järjestelmiä ja monimutkaisia kohteita, on CADMATIC Electrical siihen tehokas työkalu. Tallinnan vankilan sähkösuunnittelu, jonka toteutti sähkösuunnitteluyritys ITK Inseneribüroo, on hyvä esimerkki projektista, jossa CADMATIC Electrical 17 -versiossa julkaistut tietokantaominaisuudet olivat välttämättömät, jotta tietoteknisten järjestelmien suunnitteluprojekti hoitui helposti ja tehokkaasti.
CADMATIC Electrical
Rakennussähkösuunnittelu
ITK Inseneribüroo
Lue lisää
Kuva: Metsä Fibre
Kun AMK-opiskelija Pentti Suoniemi aloitti vuonna 2016 kesätyöt, hän ei aavistanut miten nopeasti asiat Tampereen Swecolla lopulta etenisivät. Seuraavana kesänä hän teki Swecolla lopputyön piirikaaviosuunnittelusta, ja nyt, kesän 2018 alussa, hän on työpaikkansa CADMATIC Electrical-superkäyttäjä, joka auttaa muita käyttäjiä helpompaan ja tehokkaampaan suunnitteluun.
Pentti Suoniemi
Suunnittelija
Sweco Oy
Lue lisää
LUT2
”Lappeenrannan teknisen yliopiston, LUTin projektissa, laitehankintoja varten tarvittiin täsmälliset määrät laitteista kullakin hankintapaketin alueella, minkä vuoksi keskustelujen jälkeen päädyimme sähköiseen määrälaskentaan. Urakoitsijalla ei ollut tästä aiempaa kokemusta, joten luottamusta tarvittiin."
CADMATIC Electrical
Rakennussähkösuunnittelu
Granlund Saimaa Oy
Lue lisää
WasaPlan Scandic Vaasa
”Scandic Vaasan laajennusosan suunnittelussa kaikki sujui todella hyvin. Suunnittelimme kaikki laajennusosan betonirakenteet CADMATIC Building -ohjelmistolla, ja se oli kyllä työkalu paikallaan. Sen ominaisuudet rakennesuunnittelussa vastaavat erinomaisesti nykykäytännön mukaisia suunnitteluprosessin vaatimuksia."
CADMATIC Building
Rakennesuunnittelu
WasaPlan Oy
Lue lisää
CADS House_PKP
”Tuottavuuden kasvu on ollut kova”, tiivistää Insinööritoimisto PKP Oy:n toimitusjohtaja Petri Kulmala tärkeimmän hyödyn CADMATIC Building -ohjelmiston käyttöönotossa.
Petri Kulmala
Toimitusjohtaja
Insinööritoimisto PKP Oy
Lue lisää
"CADMATIC Buildingin avulla nostamme tietomallinnuksen piiriin ne suunnittelun osa-alueet, joihin ei kannata käyttää mallipohjaista BIM-ohjelmistoa."
Arto Möttönen
Tietohallintojohtaja
A-Insinöörit Suunnittelu Oy
Lue lisää
Sampsa Mäki-Arvela
”Lunastin opiskelujen lopuksi CADMATIC HVAC -lisenssin yritykselleni. Se oli huippujuttu, etenkin kun lunastuksen maksuehdot olivat joustavat”
Sampsa Mäki-Arvela
Yrittäjä
Lännen TaloTekniikka Oy
Lue lisää
Insto Sainio, Pasi Sainio
”CADMATICin ehdoton vahvuus on suomalainen tukiverkosto. Kehitysideoita kuunnellaan herkällä korvalla.”
Pasi Sainio
Aluejohtaja
Sitowise
Lue lisää
”CADS on koettu parhaaksi työkaluksi meidän käyttöömme, etenkin kun se tarjoaa vahvat välineet kaikkeen tarvitsemaamme suunnitteluun.”
Helena Timlin
Asiakaspalvelupäällikkö
Sievitalo Oy
Lue lisää
Wasaplan, Simon Bredbacka
”CADMATIC Building on ollut luottotyökalumme jo pitkään. Erityisesti olen pitänyt sen ominaisuuksista ontelolaattojen suunnittelussa."
Simon Bredbacka
Rakennesuunnittelija
WasaPlan Oy
Lue lisää
Are, Samuli Koivisto
Are Oy, Suomen suurin talotekniikan urakoitsija, on päätynyt käyttämään CADMATICin monipuolista sovellusperhettä perustyökaluna, joka asennetaan automaattisesti kaikille työasemille. ”CADMATIC on pomminvarma työkalu. Sen käytössä ei koskaan ole ongelmia, joita tietohallinto joutuisi selvittämään. Olen hyvin tyytyväinen.”
Samuli Koivisto
Sovellusasiantuntija
Are Oy
Lue lisää
TAMK, Pirkko Harsia
”Tärkeintä on ymmärtää, miten suunnittelutyökaluja tulisi käyttää”
Pirkko Harsia
Koulutuspäällikkö
Tampereen ammattikorkeakoulu
Lue lisää
”Halusimme yhdenmukaistaa suunnittelujärjestelmämme vastaamaan asiakkaan ympäristöjä.”
Kari Pellinen
Toimitusjohtaja
Protacon Technologies Oy
Lue lisää
”CADMATICin käyttö on vaikuttanut positiivisesti meidän koko suunnitteluprosessimme kehittymiseen.”
Tommi Korhonen
Senior Engineer
Lahti Precision Oy
Lue lisää
Valmet, Jukka Alatalo
”Halusimme tehokkaan kaupallisen sovelluksen, joka olisi riittävän helposti muokattavissa meidän tarpeisiimme”
Jukka Alatalo
Manager, Project Electrical Engineering
Valmet
Lue lisää
Sweco Asiantuntijapalvelut, Markus Hyttinen
”CADMATICilla ymmärretään toimialan muuttuvia tarpeita ja ohjelmistoa kehitetään niiden mukaisesti.”
Markus Hyttinen
Linjajohtaja, Linjasaneeraussuunnittelu, Energiatehokkuus
Sweco Asiantuntijapalvelut Oy
Lue lisää
Granlund Oy, Matti Urjo
”CADMATICilta löytyy aktiivista kehitysotetta ja halua viedä asioita eteenpäin."
Matti Urjo
Johtava asiantuntija
Granlund Oy
Lue lisää