Suunnittelijan rooli kehittyy ja kasvaa

Rakentamisen prosessit ja koko toimintakulttuuri muuttuvat tällä hetkellä ehkä nopeammin kuin koskaan. Suunnittelua tehdään yhä enemmän yhtä aikaa rakentamisen kanssa. Se on joustava tapa toimia, mutta myös erittäin haastava. Muutoksiin on reagoitava nopeammin, mutta suunnittelun laatu ei saa heikentyä.

Suomen johtava talotekniikan suunnittelutoimisto Granlund on päätynyt tekemään yhteistyötä Kymdatan kanssa, jotta suunnittelutyökalut kehittyisivät entistä paremmin vastaamaan muuttuvan maailman tarpeita. ”Kymdatalta löytyy aktiivista kehitysotetta ja halua viedä asioita eteenpäin – siksi olemme halunneet kehittää ohjelmistoja yhdessä heidän kanssaan. Ohjelmistokehittäjän ja ohjelmistoa käyttävän suunnittelijan vuoropuhelu on molemmille erittäin hyödyllistä”, sanoo Granlundin sähkösuunnittelun Johtava Asiantuntija Matti Urjo. Hän mainitsee esimerkkinä yhteisestä kehitystyöstä rajaustyökalut, jotka helpottavat suunnittelijan työtä hankintapakettien hallinnassa. ”Nykyään rakennusprojektiin voi sisältyä kymmeniä eri hankintapaketteja. Automatisoitu rajaustyökalu – jonka avulla kohdistetaan työ oikeaan pakettiin – vähentää prosessista hidasta ja työlästä käsityötä.”

Urjo kertoo, että CADSin käyttö on kasvanut Granlundilla kaiken aikaa. ”Joissakin alueyhtiöissä CADS on meillä yksi sähkösuunnittelun päätyökaluista. Ja kehitysyhteistyötä Kymdatan kanssa on tarkoitus jatkaa. Cad-ohjelmiston kehittäminen on pitkäjänteistä työtä – se vaatii sitoutumista molemmin puolin.”
 


Granlund on talotekniikkasuunnittelun, asiantuntijapalveluiden, kiinteistökonsultoinnin sekä ohjelmistojen huippuosaaja. Toiminnan keskiössä on hyvinvoinnin edistäminen rakennetussa ympäristössä. Työllistämme noin 750 ihmistä 20 paikkakunnalla Suomessa. www.granlund.fi

 

Granlund Oy, Matti Urjo
Matti Urjo
Johtava asiantuntija
Granlund Oy