Projektit

Viimsi lukio
Parhaan BIM-yhteistyöprojektin kilpailun vuonna 2018 voitti Viimsin uusi lukiorakennus, jonka pääsuunnittelija on Novarc Group AS. Tavoitteena oli suunnitella uusi 500 oppilaan lukiorakennus, joka olisi mahdollisimman suurelta osin ns. passiivitalo. Kolmikerroksinen rakennus on rakennettu pääasiassa puusta.
CADMATIC Electrical
Rakennussähkösuunnittelu
Novarc Group AS
Lue lisää
t1_mall of tallinn
Ülemisten kaupunginosaan Tallinnassa avattiin uusi viihde- ja kauppakeskus T1 Mall of Tallinn. Viron suurimman (kokonaispinta-alaltaan 130 000 m2) BIM-mallinnetun kauppakeskuksen sähköjärjestelmät suunnitteli CADMATIC Electrical -käyttäjä Melior Projekt OÜ.
CADMATIC Electrical
Rakennussähkösuunnittelu
Melior Projekt OÜ
Lue lisää
Sewatek
IFC-mallien käyttö yleistyy sitä nopeammin, mitä enemmän tietoa IFC-malliin saadaan siirrettyä ja mitä paremmin suunnitteluprosessin eri ohjelmat ymmärtävät toisiaan. Läpivientitekniikoihin erikoistuneelle Sewatek Oy:lle IFC-mallien mahdollisimman tehokas hyödyntäminen on avainasemassa.
CADMATIC HVAC
IFC
Sewatek Oy
Lue lisää
Tallinnan oikeustalo
Tallinnan uusi oikeustalo valmistui kesällä 2018 vain kivenheiton päähän CADMATIC Oy:n Tallinnan toimipisteestä. Rakennusprojektin haasteellisuutta lisäsi se, että yhdessä valmiin rakennuksen kanssa tilaajalle oli luovutettava myös rakennuksen ylläpitoon tarkoitettu, ja Riigi Kinnisvara AS:n informaatioteknologiavaatimuksia vastaava BIM-malli.
CADMATIC Electrical
Rakennussähkösuunnittelu
ITK Inseneribüroo OÜ
Lue lisää
Elemental Skansten
Elemental Skansten Riiassa sijaitseva toimistorakennus valittiin Baltian parhaaksi BREAM-rakennukseksi, mikä on ensisijaisesti rakennuttajana toimineen Kapitel-konsernin asiantuntevan alustavan suunnittelun sekä aktiivisen suunnitteluprosessiin osallistumisen ansiota. BREEAM-vaatimusten lisäksi suunnittelussa noudatettiin myös Baltian suurimman rakennusliikkeen Merkon omia BIM-vaatimuksia.
CADMATIC Electrical
Rakennussähkösuunnittelu
Melior Projekt OÜ ja SIA "A.Ābeles inženieru birojs”
Lue lisää
Tommi Piispa Kymdata Oy
Kun Kokkolassa toimiva, automaatio- ja sähkösuunnitteluun erikoistunut Apex Automation törmäsi tilanteeseen, jossa tietomallin käyttöä ei voinut enää välttää, kutsuttiin CADMTICin Senior Application Specialist Tommi Piispa apuun. Käärittiin hihat ja ruvettiin töihin. Tietomallisuunnittelun käytännöt levittäytyivät koko organisaatioon. Yhteistyössä.
CADMATIC Electrical
Konsultointi
Apex Automation
Lue lisää
IV-kanavisto
”Olemme käyttäneet CADMATIC HVAC:ia LVI-suunnitteluun jo vuosikaudet. Kun CADMATIC HVAC 18 julkaistiin, otimme sen tietenkin mahdollisimman laajasti käyttöön. Uudet ilmanvaihtopuolen ominaisuudet saivat heti hyvää palautetta”, Sitowise Oy:n Lounais-SUomen LVIA-suunnittelusta vastaava suunnittelujohtaja Janne Mäki sanoo. ”CADMATIC HVAC:n ehdoton vahvuus työkaluna on sen nopeus. Se on helppo ottaa käyttöön, ja myös varsinainen työskentely CADMATICilla on sujuvaa.”
CADMATIC HVAC
LVI-suunnittelu
Sitowise Oy
Lue lisää
Noblessner
Tallinnan Kalamajassa vuonna 2019 valmistunut Noblessnerin Kotisatamaprojekti on mielenkiintoinen ja tutustumisen arvoinen projekti. Siinä ei luotu BIM-malleja ainoastaan törmäystarkasteluja varten, vaan myös tilaajan ja rakentajan tiedonhallintatarpeiden pohjalta.
CADMATIC Electrical
Rakennussähkösuunnittelu
Melior Projekt OÜ
Lue lisää
Telia Tallinn
Telian Tallinnan liikerakennuksen suunnittelu- ja rakennusprosessi sai Paras BIM-yhteistyöprojekti -erikoispalkinnon Vuoden rakennusprojekti -kilpailussa Virossa. Rakennuksen sähkösuunnitelman ja -mallin toteutti CADMATIC Electrical -ohjelmiston avulla sähkösuunnittelutoimisto Melior Projekt OÜ. Yhtiön omistaja Dmitri Gridinin mukaan projektin joka vaiheessa ominaista oli sana sujuvuus.
CADMATIC Electrical
Rakennussähkösuunnittelu
Melior Projekt OÜ
Lue lisää
Tallinnan vankila CADS Electric
Kun on tarkasti ja yksilöidysti suunniteltava suuria järjestelmiä ja monimutkaisia kohteita, on CADMATIC Electrical siihen tehokas työkalu. Tallinnan vankilan sähkösuunnittelu, jonka toteutti sähkösuunnitteluyritys ITK Inseneribüroo, on hyvä esimerkki projektista, jossa CADMATIC Electrical 17 -versiossa julkaistut tietokantaominaisuudet olivat välttämättömät, jotta tietoteknisten järjestelmien suunnitteluprojekti hoitui helposti ja tehokkaasti.
CADMATIC Electrical
Rakennussähkösuunnittelu
ITK Inseneribüroo
Lue lisää
LUT2
”Lappeenrannan teknisen yliopiston, LUTin projektissa, laitehankintoja varten tarvittiin täsmälliset määrät laitteista kullakin hankintapaketin alueella, minkä vuoksi keskustelujen jälkeen päädyimme sähköiseen määrälaskentaan. Urakoitsijalla ei ollut tästä aiempaa kokemusta, joten luottamusta tarvittiin."
CADMATIC Electrical
Rakennussähkösuunnittelu
Granlund Saimaa Oy
Lue lisää
WasaPlan Scandic Vaasa
”Scandic Vaasan laajennusosan suunnittelussa kaikki sujui todella hyvin. Suunnittelimme kaikki laajennusosan betonirakenteet CADMATIC Building -ohjelmistolla, ja se oli kyllä työkalu paikallaan. Sen ominaisuudet rakennesuunnittelussa vastaavat erinomaisesti nykykäytännön mukaisia suunnitteluprosessin vaatimuksia."
CADMATIC Building
Rakennesuunnittelu
WasaPlan Oy
Lue lisää