Punnitusjärjestelmien kehittäminen vaatii tarkkuutta

Lahti Precison, laitos

Punnitus- ja annostusjärjestelmien ja niiden kunnossapitopalveluiden toimittaminen on sananmukaisesti tarkkaa puuhaa. Tarkkuutta vaaditaan myös käytettäviltä suunnittelutyökaluja. Lahti Precision Oy:lle tehty CADS-kehitystyö on alkanut jo vuonna 1999, jolloin yhtiö oli vielä osa Raute-konsernia. Ensimmäinen räätälöintiprojekti koski piirikaaviosuunnittelua, joka toi uusia ominaisuuksia ja parannuksia verrattuna yhtiössä aiemmin käytössä olleeseen Autocad-järjestelmään.

Kymdatan palvelujohtaja Timo Riisiön mukaan yhteistyö Lahti Precisionin kanssa on ollut hyvin tiivistä ja konsultoivaa. ”Räätälöinnin yhteydessä olemme käyneet läpi asiakkaan liiketoimintamalleja tavoitteena saada käytettävästä työkalusta, CADS Electricistä, kaikki tehot irti. Versiopäivityksen yhteydessä järjestimme useita tapaamisia ja koulutuksia, joiden tavoitteena oli uusien ominaisuuksien mahdollisimman tehokas hyödyntäminen Lahti Precisionin suunnittelutyössä.”

”CADSin käyttö on vaikuttanut positiivisesti meidän koko suunnitteluprosessimme kehittymiseen”, myöntää senior engineer Tommi Korhonen Lahti Precisionista. ”Jo aikanaan CADS 13 toi mukanaan tietokannan, jota hyödyntämällä pääsimme tehokkaampaan suunnitteluun, koska pystyimme yhdistämään omaa tuotannonohjausjärjestelmäämme CADSiin.”

Lahti Precision toimii kansainvälisillä markkinoilla, jotka vaikuttavat paljon suunnittelujärjestelmien tulevaisuuteen. ”Käymme jatkuvaa vuoropuhelua CADSin kehittäjien kanssa. Luotamme siihen, että he pystyvät vastaamaan kansainvälisen toimintaympäristön haasteisiin”, Tommi Korhonen sanoo.

 


Lahti Precision Oy toimittaa punnitus- ja annostusjärjestelmiä ja laitoksia, vaakoja, punnituskomponentteja sekä punnitusalan kunnossapitopalveluja eri teollisuudenaloille. Se on maailman johtavia lasitehtaiden raaka-ainelaitosten ja laastitehtaiden toimittajia ja teollisten punnitusratkaisujen markkinajohtaja Suomessa. Yhtiö työllistää nykyään 160 henkilöä. lahtiprecision.com
 

Tommi Korhonen
Senior Engineer
Lahti Precision Oy