Tietomallisuunnittelu (BIM)

kerrostalon rakennekuva

Tehdäänkö projekti tietomallintamalla vai ei? Käyttämällä CADS Housea et joudu tätä päätöstä tekemään rakennesuunnittelua aloittaessasi.

Sinä teet suunnittelua, ohjelmisto tuottaa tietomallitietoa

CADS House toimii piirustuksista tietomalleihin -periaatteella. CADS Housessa työskentelet perinteisessä ja kaikille tutussa 2D-piirustusnäkymässä. Samalla kun teet rakennesuunnitelmaasi CADS Housen tehokkailla sovellustoiminnoilla, tuottaa ohjelmisto samalla tietomallien tuottamiseen vaadittavaa tietoa.

Tuottaa IFC-tietomalleja

Halutessasi voit tuottaa CADS Housella tekemistäsi suunnitelmista 3D- ja IFC-tietomallit. IFC-mallit voit viedä erilaisiin laadunvarmistus- ja yhdistelmämallien tarkasteluohjelmistoihin, kuten esim. Tekla BIMsight ja Solibri Model Checker.

CADS Housella on kansainvälisen buildingSMART-organisaation myöntämä IFC 2x3 CV 2.0 -sertifikaatti rakennesuunnittelun Export-toimintojen (Export, Structures) osalta. Tämä mahdollistaa CADSin käytön myös YTV-tietomallinnusta edellyttävien projektien rakennesuunnittelussa.

Kustannustehokas ratkaisu tietomallintamiseen

CADS House madaltaa kynnystä tehdä tietomallisuunnittelua. Tämän mahdollistaa niin ohjelmiston hankinta- ja ylläpitokustannukset kuin myös matala käyttöönottokynnys,  jota edistää ns. perinteisestä CAD-suunnittelusta tuttu käyttöliittymä.

Parasta rinnalle

Jos organisaatiosi on jo panostanut BIM-ohjelmistoihin, on CADS House paras ratkaisu niiden rinnalle. CADS Housella voit korvata täysin nykyiset CAD-perustyökalut ja saada BIM-ohjelmistosi rinnalle toisen tietomallintavan ohjelmiston. Kun käytössäsi on kaksi IFC:tä tukevaa ohjelmistoa, voit parantaa suunnittelun laatua tuottamalla yhdistelmämalleja.

BIM-yhdistelmämalli
Kun käytössäsi on IFC:tä tukevat ohjelmistot, voit parantaa suunnittelun laatua tuottamalla yhdistelmämalleja.