Projekt

Tallinn domstol
Ett stenkast från Kymdata OYs Tallinnkontor färdigställdes sommaren förra året Tallinns nya domstol. Den nya domstolsbyggnaden, som började byggas i november 2016, är speciell eftersom det var det första byggprojektet där man vid byggnadens överlämnande även levererade en genomförandemodell för byggnadens förvaltning som motsvarar Riigi Kinnisvara AS informationskrav.
CADS Electric
Husteknisk elplanering
ITK Inseneribüroo OÜ
Läs mer
t1_mall of tallinn
I Ülemiste-området i Tallinn öppnades det nya underhållnings- och shoppingcentret T1 Mall of Tallinn. Elsystemen tillsammans med BIM-modell i Estlands största shoppingcenter med bruttoytan 130 000 m2, projekterades av CADS Electric-användaren Melior Projekt OÜ. Elsystemet skapades av ett projekteringsteam med fyra medlemmar och enligt Melior Projekts projektledare Dmitri Gridin så var tempot i projekteringen vansinnigt högt.
CADS Electric
Husteknisk elplanering
Melior Projekt OÜ
Läs mer
Elemental Skansten
Kontorskomplexet Elemental Skanste i Riga fick titeln bästa BREEAM-byggnad i hela Baltikum tack vare byggherren Kapitel grupps sakkunniga upprättande av projekteringsvillkor och aktiva deltagande i projekteringsprocessen. Förutom att följa BREEAM-standard så utgick man i projekteringsprocessen, vad gällde BIM-kraven, från Baltikums största byggbolag Merkos BIM-krav.
CADS Electric
Husteknisk elplanering
Melior Projekt OÜ ja SIA "A.Ābeles inženieru birojs”
Läs mer
Kristianstad Elkonsult CADS Electric
ABK ska tillsammans med NCC planera för att bygga kvarteret Stenskeppet, för elplanering står Kristianstad Elkonsult AB. Det handlar om fem fyravåningshus i nya bostadsområdet Hammar i Kristianstad. NCC har krav på att man jobbar med den senaste tekniken och man kommer bygga upp en BIM-modell av projektet.
CADS Electric
Husteknisk elplanering
Kristianstas Elkonsult AB
Läs mer
Tommi Piispa Kymdata Oy
Företaget Apex Automation som har specialiserat sig på automation och elprojektering, befann sig i en situation där det var inte längre möjligt att undvika användning av datamodellen. Vi hade ingen större erfarenhet av att arbeta med datamodellen. Därför ringde vi ett telefonsamtal till CADS Electric ledande expert Tommi Piispa. Nu har vi presenterat rutinerna för datamodellering till hela organisationen.
CADS Electric
Konsultationer
Apex Automation
Läs mer